- Welcome, Guest. Please Login or Register
Telcom Pro's - Switch Technicians unite!  
   
  HomeHelpSearchLoginRegister   
     
     
   
 
Page Index Toggle Pages: 1 Send Topic Print  
LNTST, gives "No metallic/remote test equip avail
Read 201 times

Rob   Offline
Junior Member
Switch Technician

*
Posts: 7
I Love Telcom!!


   
     
 
LNTST, gives "No metallic/remote test equip avail
Sep 24th, 2018 at 6:47pm
 
I'm trying to run a LNTST on a POTS line from LTPLTA and I keep getting the feedback "No metallic/remote test equipment available". Ive been through Helmsman and i cant find anything about the MTE being unusable. Any ideas?

Thx

 
 
 
IP Logged    
 
     

1palm   Offline
Senior Member
Switch Technician

*****
Posts: 422


   
     
 
Re: LNTST, gives "No metallic/remote test equip avail
Reply #1 - Sep 24th, 2018 at 7:53pm
 
Couple thoughts related to the type of peripheral:

- Is this a Ribbon peripheral (eg LCM, LCME, star hub, etc)? Check the LTU, MTU, TTU, TTT, and MTAs for being in service. Insure the table MTAVERT, MTAHORIZ, MTAMDRVE assignments complete, etc.

- Is this gr303, tr08, tr57, etc? If so do you have a mechanism in place (bypass dedicated test access pairs) for testing these type loops on the far side of DS1s?
 
 
 
IP Logged    
 
     

Rob   Offline
Junior Member
Switch Technician

*
Posts: 7
I Love Telcom!!


   
     
 
Re: LNTST, gives "No metallic/remote test equip avail
Reply #2 - Sep 24th, 2018 at 9:54pm
 
It is an LCME. How would i go about checking the test units for being in service?

We have a shoe (sp?) in the MDF and at each remote that we can plug into the mod slot on the frame for testing cable pairs, we just use a buttset at the building to test for dialtone and talkpath. In the past I've been able to just post the shoe and then do a LNTST for information on the cable pair.

About being gr303 etc, I'm not sure, it's just POTS and PPhone lines.

Thank you for your help.
 
 
 
IP Logged    
 
     

1palm   Offline
Senior Member
Switch Technician

*****
Posts: 422


   
     
 
Re: LNTST, gives "No metallic/remote test equip avail
Reply #3 - Sep 25th, 2018 at 11:18am
 
You might want to start by checking that the various ckts that could be involved are in an idle state.

>mapci;mtc;trks;ttp
>post g mtu   %% and possibly ltu. Also check ttt, ttu, mta. MTU could require reloading, etc.

Is the problem global or limited to a certain remote(s)?
 
 
 
IP Logged    
 
     
Page Index Toggle Pages: 1 Send Topic Print  
Bookmarks
Google Digg del.icio.us Facebook reddit Twitter Linked in MySpace StumbleUpon Yahoo